Kategorier
Kulturkoll

Kulturkollo tipsar: repriser

Förr var sommaren den tid på året då jag tog mig an de större projekten. Läste en klassiker eller tre, såg lite filmer jag missat under året och försökte ta igen lite annan kultur. Numera är hjärnan ganska splittrad och fortfarande trött. Jag har inte riktigt lyckats hålla fokus för att läsa eller titta på något tyngre och annan kultur lyser lite med sin frånvaro numera. Omläsning är något jag ägnat mig åt många gånger men numera har jag även börjat uppskatta omtittning. Gärna av avsnitt av gamla TV-serier jag sett flera gånger. Ströavsnitt av Midsomer murders, gamla Morse och halvgamla Endevaour. Dessutom upptäckte jag att det gick någon halvskum serie med gamla 80-talsfilmer på TV ett tag. Jag såg halva Hot Shots (herregud, den var inte ens bra då!) och nästan hela Cocktail med Tom Cruise. Det är något bekvämt och oerhört avslappnande med gamla trygga saker man inte behöver engagera sig i och inte heller behöver se från början till slut. Det gör inget om man somnar mitt i eller om barnen vaknar och man får stänga av. Man missar inget viktigt. Och själva poängen med semester är ju just att man ska vila och varva ner. Egentligen.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.