Fanny finner sig själv i hyllan

helena-top

Jag tar mig en titt i bokhyllan och ska försöka att finna mig själv i boktitlar, vilket är lättare sagt än gjort (och jag kan krypa till korset direkt och erkänna att alla titlar inte står i min hylla, men kan lova att alla är lästa). Jag bortser ifrån vad boken i sig handlar om och utgår bara ifrån boktiteln.

Jag är: Humoristen (Tomas Kindenberg) och Maggans lilla starksköra (Maggan Hägglund): Ibland kan du hitta mig arg på barrikaderna och ibland kurandes under en sten; stark och skör på samma gång, med en stor hink humor.

Jag har: Älskade syster (Joyce Carol Oates)Goda intentioner (Etgar Keret) och Kaninhjärta (Christin Ljungqvist)

Jag är rädd för: Känslan av ett slut (Julian Barnes)

Jag gillar: Språkets värld (Johan Althoff): Skriva, läsa, prata och tänka.

Jag är arg för:  Allt går sönder (Chinua Achebe) och Kroppspanik (Julia Skott): Världen, krig, miljö och ideal.

Som barn var jag: Vild (Cheryl Strayed): Lillasyster, sladdis och orädd.

Som tonåring var jag: Förr eller senare exploderar jag (John Green) eller Den långa vägen ut ur helvetet (Marilyn Manson): Introvert, rädd och depressiv.

Att leva med: Hon älskade (Helena Henschen), Eld (Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren) och Weirdo (Cathi Unsworth): Lite av allt.

Min lässtil: I en klass för sig (Curtis Sittenfeld)När ni har lässvacka så varar den möjligtvis några dagar. Min kan vara i månader.

Jag önskar att vi alla når: Svindlande höjder (Emily Brontë)

Bild: ”old books in Valldemossa Astrid Kopp

Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Visa alla inlägg av Fanny →

7 tankar på “Fanny finner sig själv i hyllan

  1. En rolig idé och en trevlig lista. Undrar hur mina svar skulle bli, om jag har ”lämpliga” titlar i bokhyllan. Kanske ska jag ta mig en titt?

    1. Ja precis upp till bevis! 😉 Och man gör ju som man vill. Alla titlar återfinns inte i min hylla fick jag ju erkänna, men är i alla fall lästa.

Kommentarer är stängda.