Kategorier
Ungdomsbokskoll

Josefine Lindén boktipsar

Josefine Lindén debuterade i våras med romanen Tiden går så långsamt när man tittar på den.  En roman om det hemskaste som kan hända. Josefine tipsar här om en ungdomsbok, som tillhör hennes favoriter.

Gul utanpå av Patrik Lundberg är en bok jag älskar att köpa. Den har jag haft med som present i stället för blommor och vin och alla har älskat den. Såklart. För den har en stark historia, ett grymt driv i språket och är trots detta lättillgänglig, perfekt för någon som säger “jag läser inte böcker”.

I boken vill adopterade Patrik hitta sina biologiska föräldrar och ger sig iväg till Korea för att söka. Där blir han plötsligt den populäre killen som alla vill ha, tilltalad på koreanska och konfronterad med en kultur han bara läst om. Frågan om vem han egentligen är och om han ska hitta sina föräldrar håller hela tiden läsaren på helspänn.

Många är de som efter att ha läst kommit till mig och sagt “du, den där kunde jag inte lägga ifrån mig, har du fler tips?”. Fast de egentligen inte läser böcker. Alls. Jag skriver nu en roman baserad på en sann historia om en blind kille som plötsligt kunde se. Gul utanpå är mitt självklara facit.

 

/Josefine Lindén

 

Foto: privat

Av Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av åtta erfarna bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

2 svar på ”Josefine Lindén boktipsar”

Det är så bra att ha en sån där bok att ge till alla, som kan tipsas till lite olika kategorier av läsare och icke-läsare. Jag har själv inte läst Gul utanpå, än, men nu måste jag förstås 🙂

Stängt för kommentering.