Kategorier
Romankoll

Sara Kadefors boktipsar

 

Sara Kadefors är i grunden radiojournalist. 2001 debuterade hon som författare med Sandor slash Ida, belönad med Augustpriset och Sveriges hittills mest sålda ungdomsroman. Sedan dess har hon fortsatt skriva böcker för ungdomar och vuxna, samt för film, tv och teater. Hon är i höst aktuell med sin nya samtidsroman Hon som älskade honom. 


Sara-Kadefors-5

Mitt boktips är en av de bästa böckerna som jag läst de senaste åren och det är Stål av Silvia Avallone. Jag var helt fångad från första sidan. Boken handlar om de två unga tjejerna Anna och Francesca och deras liv i en italiensk kuststad i början av 00-talet. Det fina är att den så bra skildrar ett hårt samhälle som präglas starkt av stålbruket och dess desillusionerade invånare samtidigt som den är en vacker och känslig historia om två flickors starka vänskap. Man kan känna att beskrivningen att tonårsflickorna nästan är för sexualiserad, men samtidigt: det är en roman om hur deras kroppar gör dem till tacksamma offer för den råa maskuliniteten hos männen. Det är både otäckt och vackert på en gång. Och oavbrutet fascinerande.

/Sara Kadefors

 

Av Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av åtta erfarna bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.