Kategorier
Evenemangskoll

En mässdag i korthet

helena-top

Mitt varumärke brukar vara att vara lite sådär charmigt oplanerad under bokmässan. Det brukar funka bra. I år har den taktiken tyvärr lett till total förvirring, i alla fall till en början. Eftersom mitt tåg var försenat missade jag det enda seminarium jag visste att jag ville se, det med Janne Teller och Lena Sundström… Det blev till att sätta sig i ett hörn och försöka samla ihop tankarna helt enkelt, och skapa en strategi. 

Resultatet av detta blev en väldigt trevlig dag med efterlängtad träff med alla kulturkollare, vi har ju faktiskt aldrig träffats allihop tidigare och ett väldigt fint seminarium med Barbro Lindgren (som jag älskar den människan, det hon sa under seminariet om tröst och sorg livet igenom går verkligen igen i hennes författarskap, tillsammans med ställningstagandet för den som är i underläge. Jag älskar verkligen Barbro Lindgren i alla mina åldrar och roller, som vuxen, barn, ung och förälder!). Jag har också ägnat mig åt mässgolvsspring med trevliga kompismöten, mingel och en avslutande planeringsmiddag med kollokollegorna (vi har så mycket att se fram emot tillsammans under hösten här på Kulturkollo!).

Nu sitter jag helt yr och utpumpad i hotellsängarna och planerar inför morgondagen. Jo, du hörde rätt, jag planerar. Och planerar för en reservplan ifall planen skulle spricka…

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.