Just nu i november

linje-kulturkollo 

Vi smyger igång lite nytt på Kulturkollo och en sak som vi tänkt ska bli återkommande är en ”just nu”-utmaning. Vi kommer att berätta vad vi läser, tittar på, lyssnar på och längtar efter. Hoppas att ni hänger på!


Just nu läser jag Ett kallt fall av Peter May.
Just nu tittar jag på Nancy Speros spännande utställning på Akvarellmuseet i Skärhamn.
Just nu lyssnar jag på Sprucket läder och svikna löften av Ewa Klingberg i inläsning av Anja Lundqvist.
Just nu längtar jag orimligt mycket efter elda brasa, kratta löv och sedan sätta mig i fåtöljen med en varm filt. Snart så!


Just nu läser jag en bok så obehaglig att jag bara kan läsa den i dagsljus så det går riktigt, riktigt långsamt. Det är Thomas Olde Heuvelts Hex och jag vet inte om jag kan med att rekommendera den, men bra är den.
Just nu tittar jag en del på Det svenska popundret.
Just nu ska jag precis ta mig an en ny ljudbok och jag tror att det blir Jojo Moyes senaste, den om bibliotekarierna.

Just nu – precis i skrivande stund – är jag mitt emellan två böcker. Igår kväll läste jag ut Gustav Tegbys Beröringen och vad jag ska läsa härnäst återstår att se.
Just nu tittar jag på senaste och sista säsongen av The Affair.
Just nu lyssnar jag på Lana Del Rey och Sarah Klangs senaste album.

 

 

Just nu läser jag Hon den roliga av Alba Mogensen.
Just nu tittar jag på första säsongen av The Sinner (ligger lite efter).
Just nu lyssnar jag på julmusik. Johodå! #nevertoosoon.

 

 

Just nu läser jag den elfte delen i serien Släkten som nu har hunnit fram till Vasatiden. Boken heter Skärvornas drottning och författaren Johanna Nilsson.
Just nu tittar jag på tredje säsongen av Handmaid’s Tale, men börjar på allvar tröttna på den serien. Jag binge-tittar också på Glee för den serien gör mig så glad.
Just nu längtar jag efter att få slippa den här eländiga förkylningen jag har fått så att jag orkar göra något annat än att snörvla.

 

Just nu läser jag Män i min situation av Per Petterson som vi börjar diskutera i Kulturkollo läser på måndag.
Just nu lyssnar jag på Jag som var så rolig att dricka vin med av Rebecka Åhlund och inser vilken extrem sjukdom alkoholism är.
Just nu längtar jag efter ljus, men tills dess är det lång. Jag får jobba på julstämningen med julböcker istället.

 

Just nu läser jag Assassin’s Fate som är sista boken i trilogin Fitz and the Fool av Robin Hobb.
Just nu läser jag också (jepp, slalomläsning fantasy/romance funkar fint) Bara lite till av Simona Ahrnstedt.
Just nu lyssnar jag på luciasångerna till förbannelse. Jo, för dottern ska sjunga i stadens luciatåg, och sångerna måste tydligen sitta utantill innan vi ens närmar oss advent. Altstämman, märk väl, så jag får inte ens lyssna på luciamelodierna.

Just nu läser jag Sommarskuggan och Hallowenbuset och Rasmus på luffen och Barnen på Bråkmakargatan av Astrid Lindgren. Dessutom läser jag Ett spöke för mycket av Cornelia Funke. Parallelläsning delux med andra ord.
Just nu tittar jag på Timeless. Jodå, serien är ju redan avslutad men jag har helt missat den tidigare och är totalt hooked. 
Just nu lyssnar jag på Pumpakungen. Herregud, vad lågstadiediscon kan sätta igång för eländen hemma. Dessutom lyssnar jag på Historiepodden när tillfälle ges men det blir rätt sporadiskt.

Om du blir sugen på en egen ”just nu”-lista så skriv gärna på din egen blogg eller i dina sociala medier, lämna en kommentar i detta inlägg så att vi hittar ditt svar. Tagga oss gärna om du använder Instagram eller Facebook så att vi hittar ditt svar också där.

Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av nio bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

Visa alla inlägg av Kulturkollo →