En riktigt bra mässdag

helena-top

Idag har varit en galet inspirerande fredag av seminarier, bokshopping (jag som inte skulle köpa några böcker alls i år!) och kontemplativ promenad över mässgolvet som en av de första besökarna imorse.

Jag var på ett E-boksseminarium som gjorde mig lite arg, fortsatte till ett intressant samtal om barn- och ungdomsdystopier (med Maths Claesson och Ursula Poznanski) där den intressanta frågor om varför tjejer ofta tampas med den skitiga dystopivärlden och killarna oftare får leva i en ljusare framtidsvärld, och om det över huvud taget är så, ställdes. Sen var det seminariet om högläsning som jag skrev om, det var väldigt bra och inspirerande rakt igenom. Som sista seminarium för dagen lyssnade jag på Johanna Koljonens samtal med Vanessa Barbara och Tom Rachman. Det var där jag insåg att jag vill läsa Salladsnätter (som jag redan har i bokhyllan hemma) och verkligen måste läsa Tom Rachman. Som ni förstår så gick jag sen raka vägen och köpte De imperfekta.

En mycket bra bokmässedag!

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

3 tankar på “En riktigt bra mässdag

  1. Nyfiket undrar jag vad som gjorde dig lite arg på e-boksseminariet? (var alltså inte där själv)

    1. Ur mitt bibliotekarieperspektiv tyckte jag att representanten för förläggarna/förlagen talade lite väl oinsatt om hur billigt det är med e-böcker för biblioteken och lite annat sånt som låter som om det är bibliotekens fel att vi inte har en fungerande köpemarknad för e-böcker i Sverige, det gamla vanliga helt enkelt. Typ så 😉

Kommentarer är stängda.