Veckans tema: Hemligheter och lögner

Linda

 

Resten av hösten planerar vi på Kulturkollo att skriva utifrån ett tema varje vecka. Den här veckan fokuserar vi på kulturella hemligheter och lögner, teman som är vanligt förekommande i alla tider. Tänk bara på Judas svek och trojanernas hemliga häst, vargen som inför Rödluvan låtsas vara farmodern eller Michael Corleones maffialiv, som hans fru vet allt för lite om i Gudfadern och tusen andra exempel.

Då jag lyssnade på Ester Roxberg under Bokmässan, talade hon om att hon var övertygad om att just hennes familj var fri från hemligheter och därefter avslöjade hennes pappa Åke att han som han sa ”hade en kvinnlig sida”. Han lever nu som Ann-Christin.

Hemligheter och lögner formar tyvärr våra liv allt för ofta. Under veckan kommer vi att vrida och vända på temat och självklart vill vi bjuda in er läsare att bidra med era funderingar.

Varmt välkomna till Kulturkollos första temavecka.

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →