Kategorier
Kulturkoll Romankoll

Myset ligger i igenkänningen

anna-top

britt-marie_var_har-backman_fredrik-27328451-857517910-frntl

I helgen mös jag med den nya Backman Britt-Marie var här och det slog mig att det finns en sådan speciell mysfaktor i att läsa texter där man kan känna igen sig.  Just Fredrik Backman tar sig an miljöer och människor som alla mött någon gång i livet och skruvar dem ett extra varv. Vem känner inte en Ove? Vem är inte lite lik Britt-Marie? Man småfnissar hejdlöst när man läser och humor är ett fantastiskt sätt att fly vardagen en stund. Andra mysböcker för mig är de snälla deckarna, gärna i en serie så att man kan sluka bok efter bok när det är läge. Jag har fastnat rejält för Kristina Appelqvists pusseldeckare, de är lättläst underhållning utan att bli banala och det passar mig perfekt när jag riktigt vill mysa. Där känner jag också igen mig i miljöerna och det gör sitt till, man känner sig som hemma helt enkelt. Hemma är jag också på Marstrand. Ann Rosmans deckare som blandar historiska händelser med nutida brott är också perfekt läsning när jag vill koppla av.

Veckans utmaning här på kulturkollo är ju att visa sin mysigaste läsplats – fyll gärna på med vad ni läser när ni sitter där!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

2 svar på ”Myset ligger i igenkänningen”

Stängt för kommentering.