Kategorier
Kulturkoll

Trasiga människor och spruckna själar

helena-top

Jag gör mig icke känd som en läsare av glitter, glamour och rosaskimrande kärlekshistorier. Inte blir det bättre när jag lyfter ännu ett ämne som gör att vi djupdyker i misär, mörker och söndriga själar. Veckans tema handlar om samhällets baksida, om eländiga barndomar, tonårsångest, missbruk, psykisk ohälsa och mörk diskbänksrealism. Vi vill prata litteratur, film och annan kultur som berättar de svåra historierna – de om “Trasiga människor och spruckna själar”. Vi vill känna med, lära oss och förhoppningsvis finna hoppet i mörker.

Bidra gärna med kommentarer, egna inlägg och bok-, film- och andra kulturtips i ämnet. Länka gärna så att vi kan läsa det du skrivit.

 

 

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

6 svar på ”Trasiga människor och spruckna själar”

Kul att du tycker så. Ett brett men viktigt och intressant på flera vis. Välkommen in i veckan! 🙂

Åh, helt mitt ämne. Så många guldkorn i denna kategori som en läst när en har en fäbless för det svarta, trasiga och svåra. Ser fram emot att följa er under veckan.

Åh du kan vara med i veckans utmaning som dyker upp under morgondagen, så kan vi få tips från dig. 🙂

Stängt för kommentering.