Kategorier
Kulturkoll

Kulturkollo diskuterar måste-läsning del 4

Vår boktipsarhelg är över och de flesta av oss har nog ökat på önskelistan med både en och två titlar. Vilket är det bästa boktips du fått i helgen? Svara gärna i kommentarerna, så här tycker vi:

Jag, Fanny, njuter att bredden av boktips, men fastnade särskilt för Mattias Edvardssons tips:  Flyt som en fjäril, stick som ett biGe mig arsenik och Himlen börjar här.  Jag tar också med mig Lisa Bjärbos tips Var är Alaska?  Sist men inte minst fick jag en påminnelse om en bok jag länge tänkt läsa men inte kommit mig för: Gul utanpå. som Josefine Lindén tipsade om.

Jag, Lyran, blev alldeles överväldigad av mängden tips och nöjd att jag i alla fall kände igen en del titlar. Framför allt fastnade jag för Vibeke Olssons tips Vackrast var ändå mamma av Anita Salomonsson, Anna Lihammers tips Ensam i Berlin av Hans Fallada och Aino Trosells tips Sagas bok – en trovärdig historia av Elsie Johansson. Sagas bok har jag redan hunnit läsa och den är fantastisk!

Jag, Linda, vill konstigt nog läsa Aldermanns arvinge  av Gabriella Håkansson, som Mattias Boström tipsar om. Egentligen inte min typ av bok, men beskrivningen av den är lockande. Jag blir också sugen på Ensam i Berlin av Hans Fallada, som Anna Lihammer skriver om.  Kanske är det också dags att läsa De yttre boulevarderna  av Patrik Modiano, som Kristoffer Leandoer beskriver så passionerat.

Jag, Carolina, blev också sugen på Aldermanns arvinge  av Gabriella Håkansson, i Mattias Boströms boktips. Det känns verkligen som en Carolina-bok! Dessutom har jag nu hela veckan, och så dessutom i Niklas Krogs boktips, fått höra att Cormac McCarthys Vägen är så bra att jag nog tror att den måste upp på vill-läsa-listan.

Jag, Anna, känner att jag måste läsa Tjänarinnans berättelse som Helena puffar för som måsteläsning. Det är fantastiskt många fina boktips som vi fått och Sagas bok av Elsie Johansson ser jag fram emot att läsa under hösten, kanske blir där också en omläsning av Främmande jord. Den är verkligen så bra att den förtjänar det.

Jag, Helena, känner ett stort behov av att läsa Långsamhetens lov som Marie Ernestam rekommenderade – att sitta ner med den här boken, en filt och lite kaffe på balkongen en solig septemberdag låter som en ypperlig plan. Och så måste jag läsa Klassfesten som Kristina Appelqvist tipsade om, pusseldeckare + Oxford kan inte vara fel! Sen har jag antecknat en hel massa annat också, det har varit en fantastisk helg med många inspirerande lästips!

Jag, Lotta, blev mest sugen på Hon är inte jag som Ingela Korsell tipsade om. Och Christian Unges tips We wish to inform you that tomorrow we will be killed with our families” låter precis som en sån där hemsk och stark bok man bara borde läsa. Läslistan har inte direkt krympt den här helgen!

Skärmavbild 2014-08-15 kl. 20.11.10

Av Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av åtta erfarna bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

7 svar på ”Kulturkollo diskuterar måste-läsning del 4”

Tack för en fantastisk bok tipsar helg. Oj, vilken inspiration jag fick. Har shoppat Blindheten (genom bokbörsen), Aldermanns arvinge, Vägen och Åtta procent av ingenting och börjat läsa Ensam i Berlin. Min bokläsarmånad September är nu bokad.

Vad kul att du blev så inspirerad! (det blev jag med) Blindheten är riktigt bra, Aldermanns arvinge och Vägen tänkte jag också ge mig på under hösten 🙂

Sådär, fredag eftermiddag och nu har jag äntligen, genom att snika åt mig en minut eller två från jobbet varenda dag, kommit igenom alla fantastiska boktips. 🙂 Jag kan inte säga vilken jag blev mest sugen på att läsa, Ensam i Berlin kanske, men vad jag kan säga är att min önskelista på böcker ökade med mins 20 böcker. 🙂 Men vad göra det? 🙂 Tack för alla spännande lästips!

Vad roligt att du hittade så många tips du blev sugen på!
Det har jag också – det är kul att vara med på Kulturkollo men det gör att vill-läsa-listan fullständigt galopperar i väg i längd. Men – det kommer jullov och sånt. Då!

Stängt för kommentering.