Kategorier
Romankoll Sakprosakoll

Maria Ernestam boktipsar

Foto: Privat
Maria Ernestam har skrivit en rad böcker och är i höst aktuell med Öga för öga, tass för tass, som beskrivs som en ”originell spänningshistoria för kattälskare”. Här tipsar hon om två favoritböcker.
Frågan om min favoritbok går inte att besvara. Det finns för många. Men jag väljer ur högen, två böcker som jag har läst i sommar.
Den första är Owe Wikströms Långsamhetens lov eller vådan av att åka moped genom Louvren. När den här vackra sommaren övergår i höst är det många som känner panik inför ökad stress och fler måsten. En uppsjö av faktaböcker erbjuder svar i stil med att du kan vad du vill. Owe Wikström förespråkar något helt annat. Att sitta på café och filosofera med en kopp kaffe på bordet, att hänga i en hotellobby och betrakta livet omkring sig. Att ta det lugnt, strunta i somligt och i stället lyssna på sin inre röst och vad den har att säga. Owe Wikström är professor i religionspsykologi och jag älskar hur han genom djupt underbyggt studerande (se referenslitteraturen där bak!) får till en klok pärla till volym, utan pekpinnar, på dryga 200 sidor.
Bok nummer två är Körkarlen av Selma Lagerlöf. På sommaren kan man hinna en och annan klassiker och mitt ex, ett vackert skinnband, har jag ärvt av farmor och farfar. Berättelsen om slumsyster Edit, den förfallne David Holm och körkarlen som med sin gnisslande kärra samlar upp de döda och deras själar har lite av skillingtryck över sig – men framför allt är den en ruggigt suggestiv thriller och spökhistoria!
Ernestam
Foto: Richard Ryan

Av Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av åtta erfarna bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

2 svar på ”Maria Ernestam boktipsar”

Långsamhetens lov… verkar vara en perfekt bok för mig just nu, jag skulle behöva en påminnelse om hur jag ska ta det lite lugnare. Kommer att lånas hem från biblioteket på måndag!

Stängt för kommentering.