Kategorier
Kulturkoll

Livet i min hylla – Annas alltså

anna-top
Nu har kulturkollot hållit igång i mer än en vecka totalt non-stop. Man kan tänka sig att alla ni som hängt med från början kan börja lida en aning av sömnbrist vid det här laget. Det blir lätt så när man har roligt, eller hur?

Vi skribenter här på kollot blir dock inte trötta i första laget. Vi kör på trots att helgen är slut, ny arbetsvecka väntar, måndagsförmiddagen anfaller. Jag ska försöka att ta det lite lagom lugnt sådär och bara ge er några få glimtar av mig och mitt läsande, resten får komma efter hand.

Livet i min hylla är väldigt omväxlande. Innehållet i den skiftar snabbt, jag är ingen bokhamstrare (nåja, kanske sparar jag en och annan titel som jag tänker att jag ska läsa igen, eller som är väldigt bra, eller som jag tänker att jag ska tipsa om, eller som jag helt enkelt vill äga). Jag läser både inbundet, pocket, e-bok och ljudbok, ofta på svenska men när det passar också på engelska och jag gillar att läsa nyutkommet. Läsningen går undan och är alltsomoftast romaner eller noveller från hela världen. Mer sällan biografier eller sakprosa och väldigt sällan skräck, dystopier eller sci-fi. Hyllan delar jag med min sambo och den står hos oss i Gårda, Göteborg. Typ 1000 steg från bokmässan. Snart är det bokälskarnas kalashelg. Den längtar jag redan till.

När jag inte läser, bloggar jag på och dagarna går … , bokpratar på nätet eller i verkliga livet, längtar till bokmässan eller andra bokliga trevligheter så undervisar jag på mellanstadiet, pluggar till speciallärare och vilar mig i min lilla stuga på Västkusten. Och har en förkärlek för både långa ord och väldigt långa meningar.

Välkomna att hänga med mig såhär en måndag i slutet av augusti!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

6 svar på ”Livet i min hylla – Annas alltså”

Jag ser ett nästan tomt hyllplan. Där får du plats med hela Diana Gabaldon Outlanderserien. 🙂

Det som faktiskt står på det nästan tomma hyllplanet är Salingerboxen och med tanke på att hans eventuella produktion under eremitåren eventuellt skall börjas ge ut snart så får vi nog hålla platsen fri.

Jag har plats för fjärrkontrollerna där. Det kan ju komma sport på tv …

Finns det några andra än bokbloggare som är så på med att fylla bokhyllor? Tranans novellsamlingar kanske kan få plats där det är tomt.

De står på en av hyllorna på högersidan Lyran. Åtminstone ett tiotal!

Stängt för kommentering.