Sport, sport, sport

anna-top

Bara massor utav sport! Välkommen till veckans tema som heter Sport, sport, sport. Ute i landet firas det sportlov, på TV kan vi se skidor både på längden och på tvären och februari är en perfekt månad för att utöva allahanda vintersporter. Och kanske för kultur? Hur är det egentligen, kan man säga att sport är kultur?

Pierre de Coubertin tyckte absolut att idrott och kultur hörde samman då han 1912 i de olympiska spelen införde tävlingar i arkitektur, skulptur, målningar, musik och litteratur. Tydligen var det han själv som vann den första medaljen i litteratur med dikten ”Ode to Sport”. Läs genast mer om det här i DN från 2012. Hur som haver, under veckan som kommer är det dags för oss här på Kulturkollo att grotta ned oss i böcker och filmer om sport, fundera på om sportande och kutur kan gå hand i hand och förstås efterlysa era bästa tips på sportskildringar.

Ta fram utrustningen, packa matsäcken och häng med på vår sportvecka!

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →

2 tankar på “Sport, sport, sport

Kommentarer är stängda.