Nu avslutas vår lyrikvecka

Linda
Lyrik och längtan var temat för veckan som gick och vilken vecka det har varit. Fanny bjöd i måndags in till en bloggstafett med bokryggspoesi och igår fylldes bokbloggarsfären med poesi och under den rekordlånga taggen #bokryggspoesimedkulturkollo spreds dikterna till instagram, Facebook och Twitter. I den mer ”officiella” stafetten deltog ett tjugotal bloggare och deras inlägg hittar du här. Andra deltagare finns här. Det var riktigt roligt att följa bokryggspoesins vandring runt nätet och jag vill än en gång tacka för allt ert engagemang.

Men det har ju hänt annat här på Kulturkollo i veckan självklart. I måndags gav författaren, estradpoeten och Poetry Slam- vinnaren Olivia Bergdahl konkreta tips om hur lyrik kan upptäckas och läsas, samt ett helt gäng poeter att lägga till läslistan.

Andra som deltagit i veckan är Daniel Blixt, poet som just debuterat med diktsamlingen UtvecklingssamtalAnnika Norlin, aka Säkert! och Hello Saferide, som inte vill kalla sig poet, men som skriver fantastiska texter och några av debutanterna i diktantologin Den sista fasta kontinenten.

Anna recenserade Nära darrar ingen hare av Emma Warg, Helena tipsade om dikter att lyssna till, Carolina skrev om varför hon tycker om äldre lyrik och Lotta kom ut som poesianalfabet, men bjöd på ett inlägg på sin blogg hyllan, om en textförfattare hon (och jag) älskar.

Veckans tisdagsutmaning hade titeln Bjud på dina älsklingsfraser och var en spretig trio bestående av en favoritpoet eller textförfattare, en favoritdikt och en favoritsångtext.

Följande bloggare deltog:

Yllet yrar

The Road so far

Bokhyllan i pepparkakshuset

What you readin?

Ugglan & boken

Tittelina

Ladys Library

Carolina läser

Fiktiviteter

I kommentarerna skrev Lotta om sina favoriter.

 

Tack alla för en rolig vecka, det blir alltid extra kul när ni läser, kommenterar och deltar i era bloggar. Extra glad är jag, då jag trodde att lyrik kanske skulle vara ett tema som få skulle gilla. Jag är glad att jag hade fel.

Nästa vecka blir det nytt tema och ny ciceron. Jag lovar att det verkligen är något heeelt annat.

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →