Tisdagsutmaning – Te hemma hos Bilbo, kanske?

carolina-top

I veckans tisdagsutmaning så följer vi reglerna för fantasygenren – nämligen det att det finns inga regler. Allt är möjligt, du kan önska dig vad du vill och allt kan hända!

Tänk dig alla dessa påhittade miljöer du får läsa om i fantasyböckerna, eller se tolkade i film? Världar av snö och is, myllrande stadsmiljöer, urgamla skogar där ingen ens förstår ordet “skogsavverkning”, öknar med sjunkna tempel, undervattensmiljöer, värdshus längs med landsvägen eller omöjliga berg…allt, allt, allt! Tänk dig sen att du själv fick besöka en av dessa platser?  Svårt att välja, va? Du undviker kanske platser som består av rinnande lava (om du nu inte är en riktigt frusen person) eller de där som är bottenfrusna året om (om du inte har riktigt bra kläder?). Men tänk så många förträffligt trevliga eller spännande platser du har läst om…

Vilken fiktiv plats skulle du besöka om du bara kunde?

En del älskar dem. Andra kan bara inte med dem, och undviker fantasy bara därför: alla de där varelserna som inte finns på riktigt. Små älvor som är retsamma, fauner som bjuder på te, drakar som med sirapslen stämma vill diskutera saker som ditt verkliga namn, ugglor som mycket effektivt sköter posten, isbjörnar som går att rida på, igelkottar som går på två ben och pratar eller katter som varken kan prata eller gå på två ben men som är overkligt listiga ändå… Skulle du inte vilja ha någon av dem som din alldeles egen?

Om du fick välja en av alla dessa magiska varelser som ditt eget husdjur – vilket skulle du ta? Och varför?

Och så är det då detta med magi. Själva grundpelaren för nästan all fantasy – det som gör det omöjliga möjligt. På Hogwarts hanteras magi som vilket skolämne som helst, och eleverna får banka in trollformler i huvudet som vi andra fått lära oss engelska glosor och oregelbundna tyska verb. Alohomora, Expekto Patronoum, Expelliarmus… Hur många som helst, som förstås ska uttalas samtidigt som trollstaven vevas runt på exakt rätt sätt. Åh, om jag bara finge lägga vantarna på en trollformel som handlar om oändliga-mängder-ostbågar-helt-utan-kalorier eller något liknande! (Ostbågianus Enormus Pronto kanske?)

Hitta på en egen trollformel! Hur låter den? Vad tänker du använda den till?

Svara på utmaningen i kommentarsfälten nedan, eller på egen blogg (och länka nedan så vi hittar vad du har skrivit). Ha kul! Tänk stort! Så ses vi kanske hemma hos Bilbo?

26 comments
    1. Jamen vad trevligt! Bilbo verkar dessutom vara duktig på att ta fram mat till många gäster så det blir nog bra.

Comments are closed.