Kategorier
Kulturkoll

Kulturkollo recenserar v. 50

helena-top

 

Det lackar emot jul och vår julkalender pågår fram till dopparedagen. I vanlig ordning så finns det liv även i våra andra bloggar (mindre liv i vissa, men lämnar det utan vidare kommentar). Ur veckans recensioner hittar jag citat som: “En av årets bästa deckare”, “en perfekt högläsningsbok i julhelgerna”, “Tänk Bridget Jones men utan viktnoja (Tack! TACK!).”, “så himla omständligt skriven” och “Det är bitterljuvt (mer bittert än ljuvt), sorgligt, hemskt och tragiskt, och väldigt känslosamt.” Klicka er vidare i nedan lista om du vill se vilka böcker kulturkollarna recenserar:

Sent i november av Tove Jansson (Carolina)

Herr Grums och kakmiljonären av Andy Stanton (Linda)

Herr Arnes penningar av Selma Lagerlöf (Anna)

We Are All Completely Beside Ourselves av Karen Joy Fowler (Lotta)

You had me at hello av Mhairi McFarlane (Helena)

Den hemsökta skogen av John Flanagan (Carolina)

Dora Bruder av Patrick Modiano (Anna)

Dora Bruder av Patrick Modiano (Helena)

Medan mörkret faller av Anna Lihammer (Linda)

Outtalat av Sarah Rees Brennan (Helena)

Outtalat av Sarah Rees Brennan (Carolina)

 

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.