Välkommen till en alldeles förskräcklig vecka!

helena-top

Efter bröllop och innan sommarsemester tänkte vi att det kunde passa att slänga in något lite mindre mysigt, något riktigt obehagligt (men på ett bra sätt förstås) till och med. Som skräck.

Skräck både passar och inte passar i sommarljuset. Möjligen finns det inte så mycket skräck som utspelar sig i sommarvärmen (rätta mig gärna om jag har fel, jag är långt ifrån expert på området), men när den väl gör det så blir det väldigt obehagligt. Och är man så feg som jag, men ändå vill läsa det där ruggiga ibland, så måste det nästan läsas nu, när ljuset räddar mig…

Vi kommer bjuda på en fin blandning under veckan, det blir noveller, romaner, tv-serier och annat förfärligt.  En riktigt skräckfylld vecka önskar jag er.

Bild: Me with blue eye

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

5 tankar på “Välkommen till en alldeles förskräcklig vecka!

  1. Jag tänkte faktiskt i liknande banor när jag funderade över riktigt otäcka böcker häromdagen. Det borde ju vara nu man ska ta itu med alla de där mörkrädsla-framkallande böckerna som är uteslutna under höst och vinter 😉

  2. ”Hanteringen av odöda” och ”Himmelstrand” utav Ajvide Lindqvist utspelas ex. båda i sommarvärmen! (; (: Några av skräcknovellerna i ”Stockholms undergång” likaså!

    1. Ja, det gör de ju. Hantering av odöda är dessutom en av mina bästa (och sorgligaste) skräckupplevelser.

Kommentarer är stängda.