Nominerad till Nordiska rådets pris: Frida Nilsson

 anna-top

image_preview

Frida Nilssons bok Jagger, Jagger är nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2015. Vinnaren väljs av bedömningskommittén för Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris och offentliggörs under Nordiska rådets prisutdelning den 27 oktober i Reykjavík. Prissumman utgör 350 000 danska kronor. Nordiak Rådet beskriver boken: ” Jagger, Jagger är en både humoristisk och allvarlig berättelse om vänskap och utanförskap för barn i skolstartsåldern. Här blandas frän samhällskritik, ett spänstigt språk och en uppfriskande brist på pekpinnar, i en berättelse full av patos och djup. Lotta Geffenblads svartvita illustrationer lyfter fint fram individernas sårbarhet.” När jag läste den härom veckan så funderade jag mycket på att det är en bok som jag inte tycker barn ska lämnas ensamma med. Är det fler läsare här på Kulturkollo som läst och funderat kring Fridas böcker?

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →