Idag högtidlighåller vi Segerdagen 1945

Churchill_waves_to_crowds - Kopia
Bildkälla: Wikipedia

70 år utan krig? Nej, det stämmer ju inte. 70 år utan världskrig där två eller flera stormakter förklarat krig mot varandra – det stämmer. Det betyder ju inte att det är lugnt och fred överallt, på många ställen runt om i världen råder krigstillstånd och många människor lider varje dag på grund av krig och terrorism. Inte ens i Europa har vi haft fred de senaste 70 åren, tänk bara på händelserna på Balkan på 90-talet eller varför inte på Krimhalvön idag.

Idag den 8 maj firas formellt Segerdagen till minne av den tyska kapitualationen 1945, det var den dagen då det blev fred i Europa. För att högtidlighålla dagen har vi här på Kulturkollo en lång rad inlägg som alla handlar om det andra världskriget. Vi bjuder in er till att tillbringa dagen med oss!