Kategorier
Kulturkoll

Idag högtidlighåller vi Segerdagen 1945

Churchill_waves_to_crowds - Kopia
Bildkälla: Wikipedia

70 år utan krig? Nej, det stämmer ju inte. 70 år utan världskrig där två eller flera stormakter förklarat krig mot varandra – det stämmer. Det betyder ju inte att det är lugnt och fred överallt, på många ställen runt om i världen råder krigstillstånd och många människor lider varje dag på grund av krig och terrorism. Inte ens i Europa har vi haft fred de senaste 70 åren, tänk bara på händelserna på Balkan på 90-talet eller varför inte på Krimhalvön idag.

Idag den 8 maj firas formellt Segerdagen till minne av den tyska kapitualationen 1945, det var den dagen då det blev fred i Europa. För att högtidlighålla dagen har vi här på Kulturkollo en lång rad inlägg som alla handlar om det andra världskriget. Vi bjuder in er till att tillbringa dagen med oss!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.