Kategorier
Kulturkoll

Tema: I vår herres hage

Lotta
Den här veckan ska vi ägna helt åt våra fyrfota vänner. De där som varit med oss sedan innan vi kunde prata – som Pingu, Bamse eller Mamma Mu. Eller de som fick oss att sluka böcker – som Vitnos, Black Beauty eller Krumben. Ibland har de skrämt oss – som Cujo, Gremlins eller Hajen. Och de har fått oss att tänka och förfasas – som Djurfarmen, Jurtyjyrkogården eller Den svarta katten.

Det finns hur många animaliska exempel som helst att hämta från fiktionens värld. Vi kan gå tillbaka så långt som ormen i Edens lustgård eller Aisopos fabler. Ibland är djuren just djur, och ibland får de mänskliga egenskaper med både röst och kläder. Och väldigt ofta har de något att lära oss.

Häng med på vår djuriska vecka!

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

2 svar på ”Tema: I vår herres hage”

Stängt för kommentering.