Författare tipsar: Jessica Lindholm – mina bästa skräckisar!

Jessica Lindholm är illustratör och författare, hon har bland annat illustrerat de populära böckerna om Kråke. Nyligen kom hennes zombiebok för mellanåldrarna: Alice Mc Mallis – pojken på kyrkogården ut på Idus förlag. 


 

Här kommer tre bok/filmtips från mig:

The Others Film. Skriven och regisserad av Alejandro Amenábar. Filmen är vacker med en lite sorgsen ton. Spänningen byggs upp på ett smart och nervkittlande vis och twisten i slutet är fenomenal. En spökberättelse jag önskar jag kommit på själv.

Hanteringen av odöda Bok. John Ajvide Lindqvist. Spännande sträckläsarbok med intressant frågeställande, för hur skulle man reagera om de döda vaknar till liv igen. Hur skulle samhället hantera det?

Rosemarys baby Bok/film. Psykologisk skräckfilm från 1968 som bygger på bok av Ira Levins roman. Inte mycket blod eller dödande men spänningen och stämningen är krypande olustig. Läs boken. Se filmen.

/ Jessica Lindholm