Kategorier
Kulturkoll

22 augusti…what?! 22 AUGUSTI??

carolina-top

Det är likadant varje år. När sommaren börjar nalkas så tror jag att den kommer att innebära eoner av lästid. Jag lastar böcker i travar och fyller läsplattan med grejer och tror på fullt allvar att ”jo, det ser mycket ut, och visst finns där en och annan tegelsten, men nog ska jag kunna plöja femtio böcker i sommar…? Jag ska ju vara LEDIG? Ha SEMEEEESTER??”

Och så sparkar då semestern igång. Och jag börjar med att…läsa? Nädå. Sova! Och sova, och bara sitta och glo, och dricka vin med oäkte maken, och prata med nära och kära, eller släktingar, eller vänner som vi besöker eller som besöker oss. Och sova. Och fastna med mobiltelefonen i hand och slösurfa. Och so….ja, och så har det helt plötsligt gått några veckor. Antal böcker lästa: 3. Kanske 4?

Nån som känner igen sig? Skönt att höra i så fall, för då har ni förståelse för hur jag tänkte inför den här sommaren:

Utöver den sedvanliga optimist-boktraven inför semestern hade jag dessutom trumpetat ut på min blogg att det här minsann skulle vara sommaren då jag tog tag i att läsa färdigt ett antal trilogier och serier jag bara påbörjat de senaste åren, ”fortsättningarnas sommar”. Äntligen läsa Allegiant och Champion, Matchad-trilogin och Delirium-trilogin, läsa färdigt om Bläckvärlden, få lägga vantarna på Nordins zombieböcker som annars alltid är utlånade…

Men hallå, Carolina?! Bara fortsättningarna på Bläckhjärta tog ju halva sommaren att orka sig igenom? Och när du sedan dessutom som lite avbrott och omväxling gav dig på Brandon Sandersons fantasymegategelsten Words of Radiance, som tog resten av semestern och lite till… HUR TÄNKTE DU DÅ??

Så semesterläsningsboktraven? Jodå, tackar som frågar. Den ligger kvar i bokhyllan, hyfsat orörd. Översta boken är dammig. Alla böckerna är omlånade minst två gånger.

Men jag är optimist. Sommaren är inte slut ännu! Så det så! Och nog kan september också räknas som en sommarmånad? Va?

 

Bild: Piles of old books av veronica_k (CC BY NC ND 2.0)

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

8 svar på ”22 augusti…what?! 22 AUGUSTI??”

Det blir aldrig så mycket läst som man tror, vare sig på semestern eller vid jul- och nyår. Men, att sova, glo, umgås och fippla med mobilen måste ju också få sin tid. Det är dessutom väldigt avkopplande att sova och glo och det är väl just avkopplande semestern skall vara?

Du har helt rätt. Ibland önskar jag bara att jag hade ytterligare sisådär två-tre veckor semester, som var dedikerad sov- och fippeltid.

Och jag har läst mer än nånsin (27 böcker) samtidigt som jag sett två säsonger, (100 avsnitt), av icke nämnbar realityserie, och vilat mig och umgåtts med familj och vänner. Det har flutit på bra kan man säga!

Då är du den som bekräftar att mina teorier (ja, de där jag tror på före semestern) faktiskt skulle kunna hålla. Någon gång.

Samma här :). Men tänker att det som var tillräckligt lockande för att kvala in på sommarlistan borde med automatik kvala in i höstens bokhög. Med några tillskott förstås…

Värre vore om det var slut på böcker 😉

SLUT på böcker?! hemska tanke… Nä bättre då att bara flytta över dem till hösthögen och se glad ut 🙂

Stängt för kommentering.