Kategorier
Barnbokskoll Evenemangskoll Ungdomsbokskoll

Mer om fantasyminglet + en UTLOTTNING

carolina-top

Jag är bara tvungen att skriva lite mer om det där fantasyminglet vi hade i lördags på bokmässan – så himla kul det var! Så glad jag är att jag fick vara med där! För en fantasyläsare som mig kändes det som att det var vi som hade den allra bästa programpunkten på hela mässan, faktiskt: vi samlade de tre författare jag själv tyckte var intressantast på årets mässa i samma rum: Laini Taylor, Siri Pettersen och Sally Green. Och så fick de prata med varandra med ledning av Jo Salmson, vars egna fantasyböcker läses av ungefär varje svenskt skolbarn.

Ja, det blev väldigt bra, det blev det. De kom riktigt igång och pratade om fantasyförfattandets särskilda vedermödor och nöjen. Sånt som namn, till exempel och var de hittar dem. Eller hur svårt det är att skriva andra boken i en trilogi. Om hur det känns att ha en bokhylla full med sin egen bok på många olika språk (vääääldigt många olika språk för somliga), och kunna betrakta den där boken som tog så många timmar att skriva prydd med ett omslag med kinesisk skrift. Eller spansk. Eller…

Ganska snabbt blev det där samtalet väldigt avslappnat och med många skratt, och förutom allt det intressanta om författande och böcker och andra världar så avhandlades till exempel den viktiga frågan om det ens finns något som heter ”överbliven choklad”. Vi hade väl tänkt att de skulle sitta ner och prata i sisådär tjugo minuter och sedan skulle det vara frågestund och mingel resten av tiden. Men de kom bara på fler och fler saker de ville prata med varandra om, så när det hade gått en timme fick vi faktiskt avbryta samtalet och snällt be att alla stolar flyttades så att vi kunde göra det där Minglandet som vi ju skrytit om i inbjudan.

Fantasymingel2 Fantasymingel5

Fantasymingel4

Fantasymingel3

Böcker signerades sedan till både äldre och yngre starstrucked bokbloggare och bokälskare och mobilkamerorna gick varma. Alldeles för lite ostbågar åts (men hallå alla – missade ni dem? Nu måste jag ut och springa många gånger i kommande vecka bara för det)(för de måste ju ätas upp av någon, eller hur?) och de sista som lämnade lokalen (förutom kulturkollarna) var faktiskt Sally Green och Laini Taylor som pratade och pratade och pratade.

Fint det. Och ett fantastiskt mingel. Tack alla som kom! Tack Laini, Siri, Sally och Jo för att ni bjöd så på er själva!

Kunde du inte komma och är ledsen för det? Njut av bilderna i det här inlägget, och kolla in inlägget från igår där det finns ett bildspel med många fler bilder från minglet. Och missade du att få en av våra goodiebags? Var med i utlottningen nedan i stället!

[box style=”rounded” border=”full”]
För till sist kör vi som en liten bonus en UTLOTTNING på två fina böcker som inte kom med i goodiebagsen: Kami Garcias senaste bok Mörkrets demoner – Ondskan vaknar och Jonathan Strouds Lockwood & Co – Den skrikande trappan. Böckerna får du i en fin tygkasse med Odinsbarn-tryck!garcia-stroud

Klart du vill vinna det här fina paketet, eller hur? Du deltar i utlottningen helt enkelt genom att kommentera på detta inlägg. Utlottningen är öppen till söndag 4 oktober kl 18.[/box]

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

30 svar på ”Mer om fantasyminglet + en UTLOTTNING”

Men vad kul att du blev inspirerad att börja läsa! Och att du gillade minglet! Tack för att du kom!

Mera utlottningar … wow och åter wow och så klart jag är med i denna utlottning också. Har inte alls gillat fantasy förr men blev omvänd via en bokblogg. Läste två första böckerna av serien ”Game of Thrones” av George R.R. Martin och blev såld. Spännande att se om detta med fantasy håller även med dessa två författare som ska utlottas. Håller tummar och tår och hoppas på god tur/kram

Hoppas du hittar riktigt många bra fantasyförfattare att läsa – det finns så mycket bra!!
Kul att du är med i utlottningen – jag skriver upp dig.

Ja kolla in det där, ni som sitter med ett halvfärdigt (eller färdigt) skräckromansmanus i byrålådan!

Ja denna helgen har varit döjobbig eftersom jag inte kunde vara med på bokmässan, främst av hälsoskäl. Så givetvis vill jag vara med i utlottningen. Jag läser Leigh Bardugo Stormens öga just nu.
Mia

Ett stort tack till er som fixade!
Kan inte annat än att säga att för mig var det en utav helgens höjdpunkter. SÅ mysigt och vilka kvinnor sen! Ja och då menar jag ju även alla fina bloggerskor som var där 😉 men också givetvis vår fina författare.
Intressant och kul att de verkade finna varandra och såg att ha genutint kul.
Ett sådan där stund som man blir glad av och bär med sig.

Håller med dig om allt faktiskt! Det var nog bokmässans höjdpunkt för mig också, och kommer att leva på det länge. Tack för att du kom!

Jag missade ert fantasy mingel men såg Laini Taylor på Deckarscenen och på mässgolvet (mellan olika framträdanden antar jag.) Har mer och mer börjar läsa fantasy så jag vill gärna vara med i utlottningen.

Stängt för kommentering.