Nu börjar samtalet om Stenarna skola ropa!

helena-top

Nu är det hög tid att ta sig an en ny bok i Kulturkollo läser. Den här gången blir det för första gången en deckare.

Ruth Rendell skrev över femtio romaner, under eget namn och som Barbara Vine. Mer än femtio böcker alltså! Jag har förstått att många är riktigt bra, utöver det vanliga bra. För några somrar sen bestämde jag att jag skulle bättra på min allmänbildning på Ruth Rendell-området och plockade med mig Stenarna skola ropa som sommarläsning från biblioteket där jag jobbar. Redan på första sidan, i första meningens “Eunice Parchman dödade familjen Coverdale därför att hon inte kunde läsa eller skriva” var jag fast och sen var det bara att hålla i sig och hänga med. Sen den dagen har jag längtat efter att få prata om Eunice, Coverdales och det speciella sättet boken är skriven på. Och nu får jag äntligen chansen!

Från nu och två veckor framåt ägnar sig vår facebook-bokcirkel Kulturkollo läser åt att diskutera just Stenarna skola ropa. Är du inte med i gruppen? Klicka här be oss släppa in dig och voilá så kan du diskutera med oss.

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

3 tankar på “Nu börjar samtalet om Stenarna skola ropa!

  1. Spännande, jag minns att den gjorde mycket starkt intryck på mig också. Eftersom jag inte är på Facebook så kommer jag inte med och diskuterar, men ha det så roligt!

    Ni kan ju läsa Bernhard Schlinks Högläsaren som bonus – där spelar analfabetismen också en stor roll.

    1. Tack, jag kommer sammanfatta vår diskussion i ett inlägg här när vi är klara, då får du gärna vara med och diskutera vidare här 🙂

Kommentarer är stängda.