Vinter med Kulturkollo #mössa

Linda
Grabbarna O, som lever med mössor på huvudet dygnet runt, vägrade vara med på bild, sedan tänkte jag fuska och skriva om möss istället, men då kom jag på en väldigt speciell mössa. En mössa som orsakade mystiska fotspår.

Ni kommer väl ihåg Vätten? Han som bodde under trappan i världens bästa julkalender Trolltider? Mössan han bar kunde göra honom osynlig när han vred på den, riktigt coolt tyckte jag som var ganska så liten och egentligen bara har vaga minnesbilder. Ännu läskigare var den hemska häxan Mara. Bättre då med de söta trollen Gloria och Daisy och solbrödet som kunde locka tillbaka solen. Ett sådant hade jag gärna haft till hands.

Inte konstigt att Trolltider var en bra kalender, då Maria och Cecilia Gripe stod för manus och Britt G. Hallqvist för sångtexterna. Faktiskt sändes serien som julkalender en gång till, 1985.

 

 

 

vintermedkulturkollo_logga

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →

4 tankar på “Vinter med Kulturkollo #mössa

    1. Jag var lagom i ålder första gången, men såg även andra gången den gick. Söt och fantasifull julkalender.

Kommentarer är stängda.