Kategorier
Kulturkoll

TV 8 och jag

anna-topSå halvligger jag då än en gång i min duvblå designersoffa klädd i linnetyg och och tittar på dag-TV. Skämskudden ligger snällt bakom ryggen och jag zappar mig snabbt till TV8 – mitt guilty pleasure. När min hjärna är överfull och behöver en paus så dras jag  som av en magnet till program som säljer hus, designar hus eller möjligen inreder hus.  Jag snackar Ett hem i solen, Ett hem på landet och Property Ladder för att bara nämna några. Rena reningsbadet för en stressad hjärna!

För att inte tala om Manuela bakar och glöm inte  Morden i Midsomer. Tänk att det är så mysigt att se avsnitt som man sett förut och bara sakta följa med i den stilla (om än något mordiska) lunken på den engelska landsbygden. Trädgårdarna, glöm inte trädgårdsprogrammen! Jag som hatar att flytta, inte kan renovera och sällan odlar min trädgård sitter alltså där och bara njuter. Hur är man funtad egentligen?

Och ärligt sagt så skäms jag inte det minsta för min vurm för den här sortens underhållning men jag pratar inte heller om att jag tittar. Det är väl där det intressanta dyker upp i hela det här skämskuddetemat – inte skriver jag glatt på FB eller i min blogg att jag svullat 4 avsnitt på rad med husdrömmar? Jag outar gärna att jag sett Mad Men, River eller Sherlock, jag erkänner att jag bingeat en hel box Brottet eller sett om Brideshead revisited men jag skriver faktiskt inte om husrenoveringar eller Grand Designs (oops – nu bytte jag visst kanal också …).

Dags att lätta på förlåten – kika in i min vitväggade nyfunkislägenhet och ni kommer att hitta mig raklång i soffan med skämskudden bakom ryggen och fjärrkontrollen i handen. Välkomna, så ser vi Hotel Inspector!

Glömde jag att säga att det går bra med städ- och röjaiträdgårdsskjuletprogram också?

 

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

10 svar på ”TV 8 och jag”

Will do! Frågan är väl bara varför man hamnar framför just den här sortens program? Vad gjorde man när Tv n bara hade två kanaler och man ville slappa?

Ja, men vad är det som är så tilltalande med de där ”leta hus”, renovera och ”styra upp”-programmen! Jag fastnar också framför sådana i perioder.

Kanske är det skönt att se andra greja när man själv knappt orkar fixa en macka?

Tack för tipset – den hade jag missat (kollar genast vilken kanal och tid …)!

Kul att få ta del av din bekännelse! 😀
Ja det är lätt att säga att man inte skäms för någonting, men sen är det ändå en hel del saker man talar väldigt tyst om *tittar på mig själv*.

Vi verkar ha lite samma TV-intresse märker jag. Min man garvar åt mig när jag säger att jag vill ha på Morden i bakgrunden för att det är så mysigt 🙂 En plats på landet och i solen tittar jag också på när tid är för sådant.

Stängt för kommentering.