Kategorier
Kulturkoll

The Road Goes Ever On

carolina-top

Bilder på små vägar, gärna skogsvägar, som vindlar sig bort i vacker natur har alltid lockat mig och satt igång min fantasi. Väldigt ofta har jag någon typ av väg som bakgrundsbild på datorerna jag använder – som ett fönster bort att sitta och fundera över en stund. Jag blir sugen på att följa den där vägen. Springa en stund, eller gå riktigt långt med ordentliga skor och ryggsäck, eller bara barfota följa den bort till närmaste krök för att se vad som döljer sig där bortom. En väg kan leda dig till vad som helst:

“It’s a dangerous business, Frodo, going out your door. You step onto the road, and if you don’t keep your feet, there’s no knowing where you might be swept off to.”

The Lord of the Rings, J.R.R. Tolkien

Jag älskar vägar, och jag älskar fantasyböcker, och jag älskar just den där känslan av att vad som helst kan hända, vad som helst är möjligt och att just den här vägen kan leda till okända platser och äventyr.

Jag har samlat ett antal bilder på fina små vägar genom åren, och sliter dessutom gärna själv upp min egen mobil och fotar vägar jag råkar gå på i verkligheten. Om de är fina. Om höstlöven glöder, eller bokskogens grönska ser mjuk ut, eller om vägen mer ser ut som en inramad tavla än ett smidigt sätt att ta sig fram. Men det är minsann inte bara jag som älskar bilder på vägar, tycks det. Nätet är fullt av fina vägbilder som andra har tagit, den ena mer lockande än den andra. Här är några av dem, plus några av mina egna.

  1. skogsväg 1
  2. skogsväg 2
  3. skogsväg 3
  4. skogsväg 5
  5. skogsväg 6
  6. skogsväg 7
  7. skogsväg 8

Och förresten, när jag ändå är inne på Tolkien? Hobbitarna (och Gandalf vid något tillfälle) sjunger en vandringssång: The Road Goes Ever On. Jag hittade ett youtubeklipp där någon som helt uppenbart måste vara min själsfrände har lagt upp ett bildspel av olika bilder på vägar med The Road Goes Ever On i bakgrunden. Så fint! Kolla!

 

Bilder:
Toppen: Maky Orel, pixabay.com (CC0 public domain)
1. patrikslechta, pixabay.com
2. printmart, pixabay.com
3
. Green path, Fjärdlång, Stockholm av Tommie Hanson (CC BY 2.0)
4-7 Carolina Landin

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Ett svar på ”The Road Goes Ever On”

Stängt för kommentering.