Dagens Kulturkollotips: mynta

Lotta

Odla lite mynta i en kruka på altanen eller balkongen så är sommaren räddad. Allt blir roligare med lite mynta!

Är det något som alla kan odla så är det just mynta. Marockansk mynta är min favorit, men det finns en massa andra varianter – pepparmynta, äppelmynta, grapefruktmynta och så vidare. (Marockansk mynta är den som passar utmärkt till mojito, därav min favoritmynta)

Man kan också piffa upp isvattnet med mynta, eller glassen, den är god till bär, perfekt i  sallader, till andra drinkar, till maträtter som taboulleh eller kebab, eller till tsatsiki, såser eller dressingar. Kort sagt – mynta är den perfekta allroundingrediensen och det enda som jag lyckas odla.

 

5 comments
  1. Och min mynta dör alltid, jag fattar inte vad jag gör. Det blir inga mojitos här alltså 🙂

  2. Måste hitta!
    (försökte beställa, men det krånglade så tänker att jag ska leta upp en affär istället)

    Mojito!

Comments are closed.