Dagens kulturkollotips: En guide till Sarah Dessen

helena-top

Det finns saker som är somrigare än sommaren, som Sarah Dessen till exempel.

Jag kan tycka att det enda som inte är helt avkopplande och fantastiskt med hennes böcker är att de är så galet svåra att hålla isär. Upplägget är väldigt liknande – tjej mitt i livsförändring upplever ett omvälvande sommarlov (oftast), träffar nya vänner och någon att bli kär i. Familjerelationer brukar också stå i fokus. Och så brukar det förstås vara riktigt bra.

Jag tänkte göra en insats för Dessen-läsandet i sommar och skriva lite om de Dessenböcker jag läst och skicka er vidare med länkhjälp till de böcker jag inte läst. Och så hoppas jag att ni hittar en oläst Dessen där i högen. Själv läser jag Allt och lite till och Jag glömde säga hejdå i sommar.

De jag har läst:
Blunda och hoppa/This lullaby
Den om Remy som vill vara fri under sommarlovet, som planerar mammas bröllop och tröstar en vän.
Du är aldrig ensam/Lock and key
Den om fosterhemsplacering och vägen ur misär.
I dina ögon/Saint anything
Den om Sidney vars bror hamnar i fängelse och vars liv vänds upp och ner.
Mitt perfekta liv/The truth about forever
Den där pappan dött och alla jobbar på cateringfirma
Mycket mer än så/Along for the ride
Den med pappans nya familj, cyklar och nattliga cafébesök.

De jag inte läst men som finns översatta till svenska:
Allt och lite till/The moon and more (Bokugglans recension)
Jag glömde säga hej då/What happened to goodbye (Lindas recension)

De jag inte läst och som inte finns översatta än (länkarna leder till Sarah Dessens hemsida):
Just listen
Keeping the moon
Someone like you
Last chance
Dreamland
That summer

Vill du vet mer om utgivningsordning, handling och sånt rekommenderar jag ett besök på Sarah Dessen Book Wiki.

Dagens_liten

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

4 tankar på “Dagens kulturkollotips: En guide till Sarah Dessen

  1. Jag har läst Mycket mer än så, för länge sedan och tyckte mycket om. Då som nu funderar jag på om några av böckerna handlar om samma personer. Det verkar inte så av det du återger?

    Tack för miniresuméerna 🙂

    1. De handlar inte om samma personer som jag har sett när jag läser men däremot återfinns bekanta ansikten i periferin i olika berättelser. Jag kände igen vissa personer och händelser från Du är aldrig ensam nu när jag läste I dina ögon till exempel. Det är ofta samma skolor som återkommer osv iom att hon skriver om några specifika platser. Jag tycker det ger det där lilla extra när jag läst några stycken, att få minnas och känna igen.

Kommentarer är stängda.