Kategorier
Kulturkoll

Dagens kulturkollotips: glass

linje-viktoria

I våras skrällde det till rejält när Ben & Jerrys gick ut med nyheten om att de tänkte lansera ett antal veganska glassar i kyldisken. De smakerna har tyvärr inte tagit steget över Atlanten till vår lilla avkrok, men å andra sidan har det formligen exploderat av vegansk glass i frysen i år! Den ena mer innovativa smaken efter den andra trängs om uppmärksamhet och min egen frys är fylld till bredden med olika smaker jag velat testa. Detta är naturligtvis bra, inte bara för mig som är vegan, utan för alla laktosintoleranta där ute som är trötta på laktosfri vanilj och isglass. För det som är verkligt prima med de här glassarna är att man visserligen inte kan köpa dem i kiosken, men det är ju lika enkelt att kila in på Ica när man är i stan och köpa ett paket för 35:- och sätta sig på en bänk med en sked (eller två). Så de utgör dessutom utmärka alternativ till pinnglass. Dessutom finns ju R-ice, en mumsig strutglass som dock är ganska dyr.

Så ta en titt i frysdisken nästa gång du är i mataffären. Det kan visa sig vara betydligt roligare än pinnglasslådan vid kassorna.

På bilden syns:

Tofuline rich chocolate. En klassiker som funnits i mååånga år.

Mormor Magdas Glass Lucky Liqorice. Skånsk lakris med hallon och havssalt.

Lily & Hannas Raw! Lemon ”Cheese cake”.

Holly & Dan´s Raw chocolate peanut crunch

Dagens_liten

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.