Kategorier
Kulturkoll

Mitten cats

Genom historien finns det oändligt många exempel på författare som knutit detta egensinniga pälsdjur till sitt hjärta. Vissa så pass att de dessutom skrivit böcker, dikter eller hyllningstexter till sina husdjur eller till katter i allmänhet. Det mest kända exemplet är kanske T S Eliots diktsamling.

Ett roligt exempel på en kattälskande författare är ju annars Ernest Hemingway. För några år sedan besökte jag hans hem på Key West, ett hus som numera har två funktioner. Det är dels museum över Hemingways liv där, men också hem för säkert 100 stycken ättlingar till Hemingways älskade katt Snow White. Snow white var, som namnet antyder, en alldeles vit skeppskatt som Hemingway fick av en sjökapten. Det speciella med katten var att den var 6-tåad, dvs den hade en extra tå och klo på framtassarna, och alla katter som numera bor i huset har antingen 6 tår fram, 5 tår bak eller bär åtminstone på genen för att kunna föda nya katter med extra tår. Det kan se väldigt roligt ut, speciellt om de har extra tår på alla tassar, då det ser ut som att katterna liksom traskar omkring med tumvantar på tassarna.

Detta gör inte på något sätt katterna mindre söta, nästan tvärt om, jag var nästan på väg att gömma på mig på toaletten i huset för att få stanna kvar efter stängningsdags. Glöm Hemingway liksom, det här var ju KATTPARADISET!

Om ni någon gång får möjlighet att åka till Key West finns det många fina tips jag kan ge, men det absolut bästa och utan tvekan en stor anledning till att åka dit, är alltså dessa ulliga, gulliga, SUPERDUPERfina gosedjur som får spankulera helt fritt i hus och trädgård och gärna lägger sig och vilar på bänken bredvid dig. Som avslutning på veckan får ni här därför en liten samling bilder på dessa Mitten-cats. Håll till godo!

 

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Ett svar på ”Mitten cats”

Stängt för kommentering.