Jul, jul, strålande jul!

Vi närmar oss en av årets både härligaste och jobbigaste helger. Att många av oss har långledigt och äter något extra gott, läser en avkopplande bok eller tar en lång promenad hör till härligheterna. I alla fall i mitt liv. Men alla måsten, stress och köphysteri kan verkligen få även den mest lugna att vilja snabbspola förbi julhelgen.

Ett sistaveckaninnanjultips är att helt hoppa över julklappar i form av prylar. Det finns många, många organisationer som hjälper människor i nöd eller samlar pengar till behjärtansvärd och viktig forskning. Jag själv köper gåvobevis på skolpaket på både UNICEF och IM eftersom jag har ett hjärta som klappar extra för utbildning. De där gåvorna som gör gott kan var de mysigaste att ge!

Mitt råd till alla som stressar för att få till den perfekta julen är enkelt att säga och svårare att följa. Ta det lugnt, långhelgen kommer oavsett. Vi ska försöka att få till lite lagom julstämning här inne hos oss och önskar alla välkomna till vårt veckotema Jul, jul, strålande jul! 

PS. Har ni sett den fantastiskt fina utgåvan av Tove Jansson noveller Det osynliga barnet och Granen? Om man nu skulle vilja köpa en vacker bok och samtidigt göra gott så passar den riktigt bra. Förlaget Förlaget skriver:

”Förlaget ger i samarbete med Oxfam, Moomin Characters, WSOY och Sort of Books ut en specialutgåva av klassikern Det osynliga barnet. Boken Det osynliga barnet och Granen innehåller två noveller av Tove Jansson. Fortfarande är majoriteten av de som lever i fattigdom kvinnor. Fortfarande nekas kvinnor ofta grundläggande rättigheter som utbildning och rättvis lön. Att vara rädd, ensam och osynliggjord är inte bara det osynliga barnets historia, utan också verkligheten för miljoner kvinnor och flickor världen över. Tove Janssons berättelser är mer aktuella än någonsin. Genom att köpa boken ger du nya möjligheter och en starkare röst till dem som är mest utsatta: För varje såld bok går 40 kr till Oxfams arbete för kvinnor och flickor som lever i fattigdom runt om i världen.”

 

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →

4 tankar på “Jul, jul, strålande jul!

Kommentarer är stängda.