Kategorier
Evenemangskoll Kulturkoll

Dagens kulturkollotips: Wanås konst

linje-ulrica

En av mina favoritutflykter på sommaren är Wanås slott i närheten av Kristianstad. Dit åker vi för att titta på den konsthall och skulpturpark som finns där. Det är en härlig miljö med en park som är full av spännande samtidskonst. Det är också en tillåtande konstupplevelse, då flera av konstverken verkligen inbjuder till att röra vid och klättra på – och det får man också i många fall.

bild 2 (12)   gunga

Barnens favorit kan vara Jacob Dahlgrens färgglada ”klätterställning” Primary Structure eller Hanne Tiernys gungor som hon kallar Love in the Afternoon.

Mina egna favoriter är Jenny Holzer som gjort Wanås wall och Yoko Onos Tree of Wishes.

DSC_5961   tree of wishes

Årets temautställning heter ”Tre konstnärskap speglar vår samtid” och visar verk av konstnärsduon Nathalie Djurberg och Hans Berg samt Rafael Gomezbarros. Alla konstnärer är okända för mig, men jag hoppas att jag även detta år ska komma iväg till Wanås och då lära mig mer om dem.

 

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

2 svar på ”Dagens kulturkollotips: Wanås konst”

Stängt för kommentering.