Kategorier
Evenemangskoll Romankoll

Dagens kulturkollotips: Dags för Rio

anna-top

I onsdags smög OS igång med match för våra fotbollsdamer (grattis till vinsten) men idag så blir det äntligen officiellt öppnat. Årets största sportevenemang, det är för mig och många sporttokar som julafton i nästan en hel månad! Mitt tips är enkelt: leta upp en bra TV-guide och kryssa för de deltagare som du vill följa, passa också på att kryssa för några sändningar från alla de sporter som nästan bara dyker upp i TV under OS-år (typ dubbeltramp eller bågskytte eller så). Sätt dig sedan tillrätta och se duktiga simmare, friidrottare, handbollsspelare, fotbollspelare, cyklister, kanotister, skyttar, ryttare, seglare, golfare, brottare och kampsportare och ja, ni hör. Det finns något för alla! Jag själv är väldigt förtjust i redskapsgymnastik, man är ju Nadia Comaneci-generationen …

Vill man dessutom läsa något spännande från landet Brasilien i pauserna så rekommenderar jag novellsamlingen Ljud av stegSamtida och ambitiös samling av noveller från ett land med en stor litterär produktion som sällan når Sverige. Inför bokmässan 2014 när Brasilien var temat så läste jag Salladsnätter  av Vanessa Barbara som är en vacker liten roman om saknad, den passar också som bredvidläsning. Självklart dricker vi väl en caipirinha också. Lime, rom och råsocker – smaskens!Dagens_liten

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.