Dagens kulturkollotips: Malmöfestivalen

linje-viktoria

Jag tillhör den kategori människor som normalt sett blir lite nervös av festivaler och stora folksamlingar. Jag är dessutom gammal Malmöbo och vi brukade fly fältet när Malmöfestivalen satte igång förr i världen. Det blev helt enkelt för mycket folk att trängas med i stan. Med åren har Malmöfestivalen dock profilerat sig med lite roligare musik och även om jag sällan har ork att vara uppe så sent som konserterna äger rum så har jag varje år varit sugen på att göra ett försök. Om man i år befinner sig i Malmöregionen den 12-19 augusti så finns det en del namn att hålla utkik efter. På onsdagen spelar Ane Brun på Stora scenen på Stortorget och det är något jag i alla fall verkligen skulle vilja lyssna på. Anslutningskvällen, fredagen den 19 augusti, spelar en drös stora artister. Vad sägs om Deportees, Sabina Ddumba, Marit Bergman, Silvana Imam och Rebecca & Fiona? Andra stora artister som spelar under veckan är bl a The Sounds, Linda Pira, Anna von Hausswolff och Melissa Horn.

Dagens_liten

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →