Kategorier
Kulturkoll

Veckoutmaning: Tipsa om ett seminarium – vinn ett seminariekort!

Lotta

Nedräkningen har börjat! Nu gäller det att planera sin bokmässa och pricka in alla de där måste-se-seminarierna och hoppas att de inte krockar med varandra i kalendern.

Men, det är ju så lätt att missa någon godbit. Bokmässans hemsida liksom appen lämnar en del att önska, om jag uttrycker mig diplomatiskt. Och det är också lite svårt att söka i pappersvarianten av seminarieprogrammet. Ctrl + F funkar inte där. Så nu hjälper vi varandra istället.

Vilket seminarium skulle du vilja tipsa om? Välj din favorit och berätta om det i din blogg eller direkt här i kommentarsfältet.

Bland alla tipsare kommer vi att lotta ut ett seminariekort som Bokmässan sponsrat oss med. (Gäller i 4 dagar inklusive entré!) Kalasbra, eller hur? Tipsa på nu, och gör det senast fredag 16/9 kl 11.00! 

Foto: Niklas Maupoix, Bokmässan 2015

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

15 svar på ”Veckoutmaning: Tipsa om ett seminarium – vinn ett seminariekort!”

Jag vill tipsa om Sofi Oksanen. Hon kommer prata fler gånger under mässan me oftast tycker jag att 20-minuterstillfällena inte hinner gå på djupet. Så jag tipsar om lördag kl 14-14:45 då hon samtalar med Yukiko Duke i K1.
Sofi Oksanen fascinerar mig och skriver väldigt väldigt bra böcker med teman som berör.

Bra utmaning!
Jag vill tipsa om Kulturhustruns revansch med Meg Wolitzer och Lotta Olsson, som jag tror blir ett riktigt roligt seminarium om man har läst Wolitzers roman Hustrun. Fredag 23 september, 11:00-11:45, J1.
OBS!
Jag vill INTE vara med i tävlingen, jag har redan seminariekort!

Åh! Jag skulle vilja tipsa om “Att skriva mellan genrer” som är ett samtal om hur en skriver för både unga och vuxna. Jonathan Stroud, Maria Turtschaninoff och Helena Dahlgren. Det kan ju bli hur bra som helst! (Fredag, 15.30-15.50, F5)

Jag tänker inte missa fredagsseminariet med det vackraste namnet – Varje stad är en kollektiv dikt – om ett smått genialiskt poesiprojekt med tema Bukarest. Och om jag hinner tänker jag se Erlend Loe på söndagsseminariet Går sin egen väg. Bara för att se om författaren till Doppler verkligen har så mycket muskler, brösthår och stake som han gör gällande att mansrollen kräver.

Jag hade börjat med någon av hans självbiografiska, Frälsningsarmén eller Ett arabiskt vemod. Båda är bra, fina, viktiga men ganska tunga.

Stängt för kommentering.