Kategorier
Kulturkoll

Dan före dan före dan före dan före dan före….

Lotta
Nu julfrossar vi! Av någon anledning är det jag som får äran att hålla i den här uppladdningsveckan inför julen, precis som jag gjorde förra året. Jag vet inte om det är för att jag viftar högst med handen eller om det är för att mina kära kollo-kollegor är mer grinchen än julenisse.

Jag omfamnar julen med hull och hår. Mer ljus! Mer glitter! Mer glögg! Det kan aldrig bli för mycket, eller för tidigt. Jag går in i nån sorts mild och god och förbättrad version av mig själv under december månad, eller åtminstone vill jag gärna tro att jag blir det (perception is everything), men om ni frågar min familj så himlar de säkert med ögonen. Jag har hört att det muttras julgransfascist bakom min rygg, men jag väljer att vända den milda och goda sidan till.

Jag älskar den här tiden innan jul. Och jag har inga problem att komma in i den där julkänslan som många verkar sakna eller leta efter. Jag skulle gärna börja uppladdningen redan i oktober när höstmörkret gjort sitt intåg.

Men, för er som har problem att hitta rätta julkänslan så kommer här två tips:

  1. Storytel. Årets ljudkalender Westins bageri & kafé. Det här är visserligen ett ohört tips, jag har inte hunnit börja lyssna ännu men en julig och mysig ljudkalender låter som ett toppensätt att ladda upp decemberbatterierna.
  2. Kanal 11. Kanalen som tar de smetiga julfilmerna på allvar. Här kan man se en julfilm om dagen (minst) med start nu på torsdag. Passar finfint ihop med soffslappande, glögg och choklad.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.