Det doftar jul!

linje-ulrica

När det är jul finns det många saker att frossa i. Vissa går igång på glittrigt pynt, andra på klämmig julmusik, presentplanering eller kanske årgångsglögg. Själv frossar jag i dofter. Så här i början av säsongen har jag inte hunnit tröttna på dem utan njuter av alla de där alldeles speciella juliga dofterna. Det lustiga är att det finns ganska många juldelikatesser som jag inte gillar att äta eller dricka, men som jag älskar doften av. Glögg är till exempel en typisk sådan sak. Det doftar så gott, men jag klarar mig fint utan att dricka den. Jag äter inte heller apelsiner eller clementiner, men de luktar helt vansinningt gott. Och ja, gärna i kombination med kryddnejlika så klart. Bakverk med saffran är ingen höjdare heller, men jag gillar att baka lussebullar för att fylla huset med doften.

Jag började fundera på det här med juldofter och om det fanns böcker på temat, men hittade inte just julböcker om det, men däremot förvånansvärt många med saffran i titeln. Kanske får du lust att upptäcka en av dessa saffransdoftande titlar!

[box style=”rounded” border=”full”]Tema saffran i boktitlar:
Saffranshjärtan av Jonas Bonnier
Saffransköket av Yasmin Crowther
Stad av saffran av Edwar al-Kharrat
The Saffron Tales av Yasmin Kahn
Saffron and Brimstone av Elisabeth Hand
Of Indigo and Saffron av Michael McClure

Saffransmysteriet av Martin Widmark
Hantverkarsvett är dyrare än saffran av Anna Jansson
[/box]

Bild: pixabay.com

One comment Add yours

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.