Vinter med Kulturkollo #snögubbe

carolina-top

Ni tror att snögubbar är helt harmlösa ting? Ni har uppenbart inte läst sjunde boken om Harry Hole: Snömannen av Jo Nesbø. OK – det är inte snögubben (eller gubbarna) i sig som är den slemme skurken, men maken till hotande snöhögar är det svårt att hitta.

En som har fattat det där är Kalle i en av mina mest älskade serier: Kalle och Hobbe av Bill Watterson. Hans kreativa snögubbar kan vara en av de sakerna som är allra bäst med serien. Snögubbarna – och hans föräldrars upphöjda lugn när de ser dem. (och vilket jobb som ligger bakom!!)

Jag plockar inte med någon Kalle och Hobbe-stripp här (men få gärna lite nostalgi och läs något gammalt album med dem, det är de värda, eller kolla just snögubbarna här) – däremot en länk till bilder på RIKTIGA snögubbar, gjorda helt i Kalles anda. Nr 4 är litterär och nr 7 är min själsfrände just nu.

Bild: Snowman cakes av Steve Chatfield (CC BY-NC-ND 2.0)

 

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →

2 tankar på “Vinter med Kulturkollo #snögubbe

    1. Jag bor längst i söder i landet, och här räcker snön sällan till att göra snögubbar av – men jag är inte alls ledsen för det (och i hemlighet nöjd med att barnen har vuxit ifrån ut-och-röja-i-snön-åldern).

Kommentarer är stängda.