Kategorier
Kulturkoll

Vinter med Kulturkollo #vinterfilm

Vinterfilm, ja. Nu skulle jag kunna rekommendera ”Fantastic beasts…” eftersom jag gör det hela tiden och den går på bio nu. Men det vore det tråkiga och kanske mer uppenbara valet så istället tänker jag plocka fram en gammal favorit. Den här filmen har jag sett hur många gånger som helst. Jag var 17 när den kom och eftersom jag hade lite av en crush på både Kenneth Branagh och Julia Sawalha så var det ganska givet att jag skulle älska den här filmen som dessutom är centrerad kring en uppsättning av Hamlet. En fantastisk uppsättning ska tilläggas.

Rollistan är späckad med kändisar och jag tror inte det är någon som inte gör en suverän insats här faktiskt. Som tidig Shakespeare-nörd fanns det inte mycket i den här filmen som inte gick rätt in i hjärtat och där har den stannat. Vi snackar dessutom brittisk humor på hög nivå. Jag skrattar bara jag ser trailern, men det beror nog mycket på att jag kommer ihåg scenerna som klippen är hämtade ifrån.

Oklart hur lätt det är att hitta den här filmen nu för tiden men den är definitivt värd att titta efter.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

8 svar på ”Vinter med Kulturkollo #vinterfilm”

Un coeur en hiver (1992) – Ett vinterhjärta – och japanska Love letter (1995) är två vackra filmer där det faller snö inne och ute. Vill man ha ljus i mörkret har Netflix dokumentären Sky Ladder: The Art of Cai Guo-Qiang. Där får man se dagfyrverkerier.

Stängt för kommentering.