Vinter med Kulturkollo #fullmåne

carolina-top

I avdelningen “serier-där-jag-läst-första-boken-gillat-och-tänkt-att-ska-läsa-vidare-någongång-typ-senare” har vi nu kommit till den just nu åtta böcker långa urban fantasyserien om Mercy Thompson av Patricia Briggs.

Hon är native american, har snygg mage och tatueringar och jobbar som bilmekaniker. När hon i första boken (den jag alltså läste och gillade men läste för så länge sedan att jag har glömt det mesta förutom att det nog var en hel del sex med också?) efter rätt mycket tvekan tackar ja till att ha en ung praktikant jobbande hos sig i bilverkstaden så blir det problem och boken sätter igång.

Jaha? Vad har oavslutade serier och en snygg bilmekaniker med fullmånen att göra, då? Jo: Mercy är en walker, precis som sin far, och kan förvandla sig till coyte. Och den där unge praktikanten? Han är varulv, och har rymt från något labb som utför elaka försök på varulvar. Och Mercys chef i bilverkstaden? Han är fae. Och ägaren till folkvagnsbussen som Mercy just nu lagar? Han är vampyr.

Ni fattar – det är ultra-urban-fantasy där snart sagt alla egentligen är något slags övernaturligt väsen. Men det är himla bra. Tror jag i alla fall att jag minns. (hallå, det kan säkert vara tio år sedan jag läste Moon Called) Kanske att jag snart ska flytta över Mercy Thompson till avdelningen “serier-jag-faktiskt-läste-vidare-i-och-avslutade”? Absolut. Snart.

 

Bild: Full moon av Rachel Kramer (CC BY 2.0)