Jag ska bara…

helena-top

Visst känns väl allt kulturellt som ska hända det här efterlängtade året 2017 (efterlängtat för att det är något annat än 2016) lite bra just nu, innan det hänt. Nytt, fräscht och spännande. Utan gräns och hinder! Vid första anblick. Sen kommer eftertankens kranka blekhet ifatt en, i alla fall mig. Här är några filmer jag ser fram emot till exempel:

Blade runner 2049 – förberedelserna har börjat, jag såg Blade runner härom veckan, nu måste jag bara försöka glömma att jag blev rätt besviken.

Alien: Covenant – jag ska bara se om Prometheus först, och det längtar jag inte efter för den var inte särskilt bra, tröstar mig med att jag nog måste se om originalfilmerna också för att hänga med.

Thor: Ragnarok – jag ska bara sluta ha tröttnat på superhjältefilmer först.

Känslan av ett slut – jag ska bara läsa boken först.

The dark tower – jag ska, hm, bara läsa alla böckerna i serien och inte tänka på att jag försökt fem gånger tidigare och inte kommit förbi förordet i första boken (men det är å andra sidan det förord jag läst flest gånger, mycket bra).

It – jag ska bara sova lite först eftersom jag inte lär göra det efteråt…

Fifty shades of grey 2 – nej, jag skojar bara.

Och, javisst ja, jag ska bara börja titta på film över huvud taget igen och orka hålla mig vaken i en och en halv timme i sträck (sååå mycket svårare än 60 minuter tv-serieavsnitt) först…

Sen finns det tack och lov sånt jag inte måste förbereda mig för också. Sånt jag bara kan sätta mig ner i biofåtöljen och avnjuta, och sånt jag inte har en aning om nu att jag kommer vilja se. Av det jag vet att jag vill se finns Sofia Coppolas The beguiled (där finns det också en bok jag borde läsa innan, men jag orkar inte riktigt tänka på det, någon gräns får det väl ändå finnas) och de senaste årens mest efterlängtade uppföljare, i alla fall hemma hos mig, Dumma mej 3 (Kommentar överflödig, Gru for president, snälla…)

Bild från filmen Känslan av ett slut

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

8 tankar på “Jag ska bara…

 1. Å, The Beguiled! Fast det är inte boken du ska läsa utan den första filmversionen med Clint Eastwood du ska se. En favoritfilm, men rätt obehaglig. Southern gothic galore.

  1. Åhå, tack för tipset! En riktigt bra film som förberedelse kan jag nog få in i planen.

 2. Känslan av ett slut måste jag också se. Trodde först att det aövar en bild från London Spy OH hoppades lire på en fortsättning även om jag inte kunde komma på hur den skulle kunna se ut då serien verkligen slutade när den slutade.

  1. Å, ett serietips jag inte hade en aning om att jag behövde. Ska genast kolla upp London spy 🙂

 3. The dark Tower, måste vara omöjligt att göra film av böckerna.
  Jag har läst dom två gånger, tycker de är bra. Många gestalter att tycka om.

  1. Ja, jag har fått för mig att de ska vara intrikata och ”omöjliga” att transformera till film. Kanske kan premiären för första filmen vara det som får mig att slutligen läsa böckerna i alla fall…

Kommentarer är stängda.