Dålig stämning under Kulturkollohelgen?

linje-ulrica

Nej, för det mesta är det inte dålig stämning alls när vi ses, snarare tvärtom. Fast jo, några små incidenter kan ju ha orsakat lite dålig stämning för vissa av de inblandade.

Scenario 1
Va? Får vi inte prata alls? Inte på fem jävla timmar alltså … Men kanske om vi bara viskar. Och fnissar lite ibland … Ja, och så måste jag ju bara visa min polare det här roliga YouTube-klippet. Det är väl OK? Inte? Fan, det här går ju inte. Vi måste be konduktören om andra platser.

Möjlig orsak till dålig stämning:
Trött, utarbetad småbarnsmamma som sett fram emot vilsam och tyst resa som uppladdning för kulturtantshelg i huvudstaden, ryter ifrån till glatt och flamsigt killgäng som uppenbarligen inte fattat att de råkat boka plats i tyst kupé.

Scenario 2
Men så rart! Det virker som noen har rotet gjennom kofferten min … Min necessär var ikke i det hele på det stedet før. Hva har skjedd?

Möjlig orsak till dålig stämning:
Trött, utarbetad lärare ser fram emot att fräscha upp sig lite när hon nu äntligen fått tillgång till hotellrummet, men märker inte att hon tagit en norsk mans resväska i bagagerummet förrän hon packar upp en necessär som inte alls är Marimekko-blommig.

Scenario 3
Inga alls? Kanske är de bara slut just nu? Synd, jag gillar att ta en som avslutning. Det är så gott till den där andra koppen kaffe. På hotellet vi bodde på i Nice var det nästan det enda som serverades till frukost.

Möjlig orsak till dålig stämning:
Nyvakna, kulturkollare som laddar inför hårt heldagsmöte konstaterar att hotellet inte serverar croissanter till frukost. Alls. Inte ens små …

Scenario 4
Buona sera, mina damer. Äta här ikväll? Har ni bokat bord? Jaså? Vediamo … Sfortunatamente, det verkar inte som att vi har något bokning i det namnet.

Möjlig orsak till dålig stämning:
Ett gäng hungriga och vinsugna kulturkollare uppskattar inte det faktum att den italienska restaurangen tydligen har fler matställen i stan (men ganska långt ifrån varandra). Personen som har ansvarat för bokningen blir lite stressad när hon känner sina kollegors uppmanande blickar och känner att det hade varit fint om restaurangen vid bekräftelsen av mejlbokningen hade gjort henne uppmärksam på denna lilla detalj.

Scenario 5
Men, varför står de där stolarna där? De brukar ju stå en en helt annan del av hotellet. Och kolla – här i papperskorgen ligger det en hel driva av tomma snacks- och godispåsar. Och det verkar som någon har spillt lite cava i den här fåtöljen. Nåja, vi får väl vara tacksamma för att de där Eurovision-galningarna inte trampade ner ostbågar i heltäckningsmattan i alla fall.

Möjlig orsak till dålig stämning:
Kulturkollo goes Eurovision, men bor på bugethotell med så små rum att de får ta saken i egna händer och skapa ett eget TV-rum på hotellet.

bild: pexels.com

Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Visa alla inlägg av Ulrica →

4 tankar på “Dålig stämning under Kulturkollohelgen?

  1. Hoho… ska inte heller avslöja några namn, men kan avslöja att det möjligen trampades ner en eller annan ostbåge i mattan trots allt. I upphetsningen över de rumänska joddlarna? Men inga fingeravtryck kunde säkras.

  2. Inte var det väl så? Kan det möjligen vara sant? 🙂 Jorå! Akkurat!

Kommentarer är stängda.