Dansa för oss #dennadagenbok

helena-top

Igår avled Michael Nyqvist efter en längre tids sjukdom. Så sorgligt. Så himla orättvist.

Dagens bok här på Kulturkollo får därför bli Dansa för oss av just Michael Nyqvist.

Dansa för oss är Nyqvists självbiografi, men det känns som att den ändå hamnar någonstans mellan fakta och fiktion, kanske kan närmast beskrivas som en autofiktion. Boken har ingen kronologi utan varje kapitel är en liten nyckelscen i det som format den person han var fram till igår – han hoppar mellan barndom, vuxen och tonår och tillbaka igen. Som ett samtal utan egentligen början och slut. Det känns som vi sitter och samtalar om en pojke, om en man, om en person mitt-emellan.

Vill du läsa min recension av Dansa för oss kan du göra det här.

Annars, här kan du klicka om du vill höra mer om och med Michael Nyqvist.