Binas historia #dennadagenbok

Lotta

Binas historia av Maja Lunde är en roman om en av de slumrande katastrofer som alltmer kommer i blickfånget: bidöden. Utan bin, ingen pollinering. Utan pollinering, inga växter. Och vad är förutsättningarna för liv utan växter?

Handlingen rör sig från 1800-talets England och biologen William, över till nutidens biodlare George i USA och vidare till Tao i framtidens Kina där bina försvunnit. Handlingen växlar genom hela boken och flätas så snyggt in i varandra.

Binas historia är en historia om bin – men ändå inte. Det är en historia om människor. Om familjer. Om livet. Om mänskligheten. Det är en stillsam dystopisk skildring som får mig att rysa ända in i själen. Läs den i sommar, och var lite extra snäll mot de bin du ser.

3 comments

Comments are closed.