Kategorier
Romankoll

Binas historia #dennadagenbok

Lotta

Binas historia av Maja Lunde är en roman om en av de slumrande katastrofer som alltmer kommer i blickfånget: bidöden. Utan bin, ingen pollinering. Utan pollinering, inga växter. Och vad är förutsättningarna för liv utan växter?

Handlingen rör sig från 1800-talets England och biologen William, över till nutidens biodlare George i USA och vidare till Tao i framtidens Kina där bina försvunnit. Handlingen växlar genom hela boken och flätas så snyggt in i varandra.

Binas historia är en historia om bin – men ändå inte. Det är en historia om människor. Om familjer. Om livet. Om mänskligheten. Det är en stillsam dystopisk skildring som får mig att rysa ända in i själen. Läs den i sommar, och var lite extra snäll mot de bin du ser.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

3 svar på ”Binas historia #dennadagenbok”

Stängt för kommentering.