Kategorier
Kulturkoll

Flickorna #dennadagenbok

helena-top

Bakgrundshistorien är lika känd och skrämmande. Det handlar om Charles Manson och hans ”familj”, hans flickor, hans sekt och det som kommer att leda fram till det s.k. Tate-LaBianca-morden (då bl a den gravida skådespelaren Sharon Tate som var gift med regissören Roman Polanski mördades).

När jag läste Emma Clines Flickorna blev jag tämligen mållös när jag förstod att detta var hennes debut. Hon har ett språk, en ton som är få förunnat att ha hittat så tidigt i sitt författarskap. Hon skildrar också karaktärerna på ett oerhört intressant sätt där hon lyckas berätta en historia utan att ta fram stora fördömarpiskan – hon varken delar ut brasklappar eller förminskar.

Det är mycket som fascinerar med boken – dels kvinnoporträtten som är oerhört spännande, tidsandan i sig och dels blev jag högst medveten och således något skamfylld av min egen fascination av denna mörka historia. Mer om mina tankar kring ”mord som säljer” kan du läsa här om du vill. Boken finns numera som pocket, så passa på att läsa denna under semestern.

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Ett svar på ”Flickorna #dennadagenbok”

Stängt för kommentering.