Den sommaren #dennadagenbok

Linda
Idag är det den fjortonde juli, Frankrikes nationaldag och vad passar bättre då än en fransk bok som utspelar sig just den här dagen. I Den sommaren av Véronique Olmi får vi följa med några vänner till ett sommarhus vid havet i Normandie. De ska fira nationaldagen tillsammans, som de gjort så många gånger förr. Det är Delphine och Denis som äger huset och vännerna Nicolas, Marie och Lola är deras gäster. Lola brukar ta med sig en ny man så gott som varje år och i år heter han Samuel. Lägg där till några tonåringar och det som ska bli ett harmoniskt firande blir något helt annat.

Olmi skriver som en pratig fransk film och jag absolut älskar det. Jag skulle kanske inte vilja fira någon nationaldag tillsammans med just de här vännerna, men jag läser gärna om dem.

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →