Kategorier
Kulturkoll Romankoll

Small Gods #dennadagenbok

linje-ulrica

Ibland är det roligt att låta någon annan välja vilken bok man ska läsa och då kan det hända att man upptäcker en helt ny genre. När min man (då pojkvän) och jag skulle åka på vår första gemensamma utlandsresa bestämde vi oss för att välja semesterläsning åt varandra. Han stoppade ner Terry Pratchetts Small Gods i min packning. Det blev jag måttligt förtjust över om jag ska vara ärlig. På den tiden hade jag läst ingen, eller åtminstone väldigt lite, fantasy och kände inte något stort behov av det heller – tvärtom.

Men vi hade ju bestämt att vi skulle ge den andres bok en chans, så jag började läsa. Och jag hade väldigt roligt!

Nu är ju inte all fantasy rolig på samma sätt som Pratchetts böcker, men de var vägen in i en genre som jag tidigare hade bestämt mig för att strunta i och som jag nu läser en hel del i. Så kan det gå.

Testa i sommar och låt någon annan välja en bok åt dig!

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.