Kategorier
Romankoll

The Best Land Under Heaven #dennadagenbok

Lotta

Det här är vad jag läser just nu, The Best Land Under Heaven: The Donner Party in the Age of Manifest Destiny av Michael Wallis. Det är en sann historia som säkert är bekant för många, om en grupp pionjärer och deras väg till lyckans land Kalifornien. En mödosam resa som förvandlades till mardröm när sällskapet blev insnöade i bergen och tvingades till att äta av sina döda kamrater för att överleva. Den är grymt bra så här långt, lite mer än halvvägs.

Jag älskar den här typen av böcker om människans kamp mot naturen, mot varandra, mot sig själva, för överlevnad. Jag brukar säga att jag är präglad av Barnen på Frostmofjället, Macahans och Lilla huset på prärien. När jag var liten centrerades alltid mina lekar med Barbies eller dockskåpet med att de packade ihop alla sina ägodelar i slädar, alla kläder byltades på, varje millimeter av slädarna fylldes med dockor och tillhörigheter och sedan flydde de från, eller till, något. Nu har jag slutat leka, så jag läser istället…

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.